Chiar daca foarte multe persoane pot sa considere ca migdalele seamana cu nucile, stiintific vorbind acestea sunt mult mai asemanatoare cu samburii de piersica. Migdalele sunt, in realitate, fructele produse de pomi fructiferi care se gaseau initial in Afirca de Nord sau Asia. Acesti copaci nu dezvolta o pulpa carnoasa si dulce care sa inveleasca samburele ci sunt imbracati cu o coaja dura. Sub coaja se afla samburele tare, care este acoperit de o pielita protectoare.
Despre migdale
Exista doua tipuri de migdale – migdalele dulci si migdalele amare. Migdalele dulci sunt utilizate in foarte multe preparate asiatice dar si ca desert sau garnitura. Migdalele dulci se pot utiliza pisate in retete europene pentru a forma martipan.
Migdalele amare nu sunt nici ele chiar asa amare. Extractul de migdale amare se foloseste pentru a da aroma lichiorului foarte parfumat denumit amaretoo. Gustul lor bland, usor amar, reprezinta o caracteristica speciala a acestui tip de migdale. Migdalele amare se pot procesa inclusiv pentru a ajunge in salate si alte tipuri de mancare.
Migdalii se pot gasi in toata lumea. In SUA aproximativ toate migdalele care sunt pe piata sunt aduse din California. Se pot gasi migdale sub forma cruda pentru gatit, migdale prajite sau coapte pentru gustare si migdale macinate pentru salate, paste sau garnituri. Sunt foarte bogate in continutul de colesterol bun.
Beneficii migdale
Toate cercetarile stiintifice sugereaza, insa nu dovedesc, ca prin consumul migdalelor in fiecare zi ca o componenta a unei diete sarace in graismi saturate si colesterol, se poate reduce riscul bolilor de inima.
Migdalele pot sa fie consumate crude sau pot sa fie incluse intr-o mare varietate de feluri de mancare. Ele sunt de asemenea folosite si pentru a produce uleiul de migdale, siropul de migdale si untul de migdale. Toti nutritionistii si dieteticienii recomanda de foarte multe ori pacientilor sa consume in jur de 4 sau 5 migdale pe zi pentru a beneficia de o viata sanatoasa. Pentru ca migdalele nu au in compozitia lor grasimi, ele sunt indicate in cazul persoanelor care sunt la dieta. Migdalele pot fi gasite in mai multe forme, pot fi sarate, crude, feliate sau cu coaja, etc. si fiecare dintre aceste tipuri ofera beneficii considerabile.
Migdalele crude dar si uleiul de migdale sunt foarte eficiente pentru creier. Atunci cand consumi cateva migdale pe zi trebuie sa stii ca ele ajuta la imbunatatirea puterii de concentrare si a memoriei, mai ales la copii. De asemenea, se considera ca dezvolta inteligenta micutilor si ca ii face pe acestia mai activi.
- Migdalele contribuie la mentinerea nivelului corect de colesterol si creste nivelul de HDL (Lipoproteinele cu densitate mare – colesterol bun) dar scade nivelul LDL (Lipoproteine cu densitate mica – colesterol rau). Lucrul acesta este foarte util pentru prevenirea bolilor de inima.
- Migdalele au beneficii uriase pentru piele, protejand-o impotriva poluarii. Incluzand migdalele in regimul alimentar puteti sa beneficiati de o piele foarte frumoasa, supla si elastica. Atunci cand aplici ulei de migdale direct te ajuta sa ai o piele sanatoasa si neteda.
- Beneficiile pentru uleiul de migdale dulci include de asemenea si tratarea si prevenirea pielii crapate si uscate. Uleiul acesta se foloseste si pentru a face masaj bebelusilor.
- Migdalele contin grasimi mononesaturate care sunt foarte bune pentru sanatatea inimii. Aceste grasimi mononesaturate impreuna cu antioxidantii contribuie si la prevenirea afectiunilor de inima.
- Printre beneficiile uleiului de migdale putem include si faptul ca ajuta la mentinerea unei tensiuni corecte si ajuta indirect la prevenirea afectiunilor cauzate de tensiunea mare.
- Acidul folic din continutul migdalelor ajuta foarte mult la prevenirea malformatiilor congenitale. Pe timpul sarcinii migdalele se folosesc si pentru a trata constipatia un aspect foarte des intalnit in cazul femeilor insarcinate.
- Laptele de migdale de natura organica are mai putine calorii si poate fi utilizat cu incredere de persoanele care tin o dieta. Se stie ca laptele de migdale ajuta la eliminarea rapida a kilogramelor in plus.
- Parul poate beneficia de uleiul de migdale si acesta se foloseste pentru a trata parul uscat dar si pentru a preveni caderea sa si deteriorarea.
- Migdalele sunt bogate in potasiu si magneziu